Godisnji odmor lecenje

Protecție cu probiotice în perioada vacanțelor

Călătoria este o modalitate fenomenală de a aduce familiile împreună și de a crea amintiri comune. Se creează încet condițiile pentru a reveni la viața normală și pentru a călători după pandemia de COVID 19. Fie că este un lac, spa, munte sau mare, o destinație exotică sau o scurtă aventură în weekend, fiecare călătorie este o oportunitate de a te redescoperi, de a evada de la rutină, învățare și relaxare.

Ceea ce poate fi deranjant de fiecare dată sunt problemele cu tractul digestiv care afectează până la 70% dintre pasageri. Acestea apar din cauza schimbărilor de apă și alimente, precum și din cauza diferitelor condiții igienice, climatice și sanitare. De asemenea, din cauza costumelor de baie umede și a utilizării piscinelor, diferitele infecții vaginale sunt mai frecvente la femei în timpul verii.

Diaree călătorului

Diareea de călătorie este o infecție neplăcută care apare în timpul călătoriei și este cauzată de bacteria Escherichia coli. Această bacterie ajunge în organism prin mâinile murdare, alimente sau apă și poate provoca o gamă întreagă de simptome, de la ușoare până la foarte severe. Se manifestă prin crampe și dureri abdominale însoțite de scaune lichide frecvente. În cazurile severe, apare febră, vărsături, stare de rău și moleșeală. Diareea de călătorie poate transforma o vacanță potențial frumoasă în agonie. Vărsăturile și diareea pot fi, de asemenea, cauzate de diferite virusuri digestive.

Candidoza vaginală

Candidoza vaginală este o altă problemă de sănătate care afectează fetele și femeile în timpul lunilor de vară și în vacanță. Temperaturile ridicate, umiditatea și o alimentație bogată în fructe (carbohidrati) sunt extrem de favorabile dezvoltării și reproducerii candidei. Mâncărimea neplăcută este unul dintre simptomele infecției cu candida și poate strica odihna mult așteptată. Statul pe perioade lungi pe marginea piscinei sau în apă, purtarea unui costum de baie ud pe tot parcursul zilei și a apei clorinate agresiv duc la un dezechilibru al florei vaginale și la apariția infecțiilor vaginale.

Infecții ale tractului urinar

Infecțiile tractului urinar sunt la fel de răspândite în perioada vacanțelor. Furnicăturile, durerea la urinare, apariția unor picături de sânge în urină sunt simptome ale infecțiilor tractului urinar. Ele apar mai mult vara din cauza vizitelor la piscine, a fizionomiei a tractului urogenital feminin, precum și a raporturilor sexuale mai frecvente la acest moment.

Care sunt modalitățile non-farmacologice de prevenire a infecțiilor în timpul sezonului de vară?

  • Spălarea temeinică a mâinilor și cumpărăturilor
  • Utilizarea apei îmbuteliate
  • Reducerea aportul de carbohidrați
  • A nu înghițiți apa din piscină
  • După baie, este obligatorie efectuarea unui duș și  îmbrăcarea cu costumelor sau lenjeriei uscate
  • Evitarea utilizării prosoapelor altor persoane
  • Evitarea statului pe suprafețe umede
  • Aport suficient de lichide, de preferință apă îmbuteliată
  • Evitarea dietelor de tip fast-food din cauza deteriorării alimentelor
  • A se avea grijă legat de depozitarea alimentelor

Există și alte modalități de prevenire?

Când plecăm într-o călătorie, alături de valiză, ducem cu noi miliarde de bacterii probiotice bune care locuiesc în corpul nostru. Cele mai multe dintre ele se află în intestine, piele și tractul urogenital. Această comunitate de bacterii bune se numește fora și atâta timp cât vom avea destule, vom fi sănătoși, vom avea imunitate bună, echilibru hormonal și vom fi protejați de infecțiile neplăcute. Studiile științifice recente au legat utilizarea probioticelor de reducerea simptomelor reacțiilor alergice.

Prin urmare, atât medicii, cât și publicul profesional larg recomandă utilizarea probioticelor în timpul călătoriilor, mai ales în cazul destinațiilor îndepărtate și exotice. Fiecare trusă medicală de voiaj, pe lângă medicamentele pentru scăderea temperaturii, ar trebui să conțină și un preparat probiotic.

Sunt toate probioticele la fel și cum îl aleg pe cel potrivit?

Pe piață astăzi există multe preparate probiotice diferite și suntem adesea confuzi în ceea ce privește alegerea probioticului potrivit și eficient. Cele mai bune preparate probiotice au mai multe tulpini diferite de probiotice, în concentrații mari, suficiente pentru a oferi protecție organismului. De asemenea, aceste tulpini trebuie să fie termostabile și rezistente la temperaturi ridicate pe timpul verii.

Biota intima este un preparat imuno-probiotic revoluționar care conține până la 6 tipuri de bacterii bune – lactobacili. Lactobacilii sunt bacterii probiotice care locuiesc în tractul digestiv și urogenital. Biota intima previne apariția diareei călătorului și a tuturor problemelor digestive, înainte, în timpul și după călătorie. Lactobacilii sunt dominanți în flora vaginală, așa că, capsulele Biota intima sunt recomandate pentru protecția mucoasei vaginale precum și pentru prevenirea infecțiilor urinare.

Cu Biota intima beneficiați de protecție triplă:

  • Infecții intestinale
  • Infecții vaginale
  • Infecții ale tractului urinar

Pe lângă lactobacili, Biota intima conține și 2 imunomodulatori puternici – vitamina D3 și lactoferina, și astfel se deosebește de toate preparatele disponibile în prezent pe piața. Vitamina D3 și lactoferină acționează asupra sistemului imunitar și oferă un răspuns imun local și sistemic bun și optim. În plus, lactoferina are un efect antibacterian, antiviral și antifungic direct, prevenind infecțiile.

Se recomanda administrarea de capsulele Biota intima cu 5 zile înainte de călătorie, pe toată durata sejurului de vacanță, și câteva zile după întoarcere.

Capsulele Biota intima conțin substanțe termostabile și nu necesită depozitare specială. Se administrează doar o capsulă pe zi.

Flora sănătoasă și echilibrata – garantează sănătatea întregului organism.

Întotdeauna este mai bine să previi decât să vindeci, iar capsulele Biota intima servesc exact la asta! Pentru o vacanta fără griji!

Biota intima – simplu pentru femei!

Tags: No tags

Comments are closed.