Razlike među ženskim probioticima | Biota intima

Fiecare probiotic feminin este la fel?

În prezent există un număr foarte mare de probiotice pe piață, destinate menținerii sănătății aparatului reproducător feminin.

Toți au nevoie de probiotice, acestea mențin valoarea optimă a pH-ului vaginului, previn infecțiile vaginale, urinare și stomacale, asigură o bună compoziție a florei vaginale și protejează femeile de simptome neplăcute precum roșeața, mâncărimea, durerea sau furnicăturile.

Dar…
Cum să alegi cel mai bun probiotic feminin?
Care sunt diferențele dintre ele?

Pentru că un probiotic feminin să fie considerat de calitate, acesta trebuie să conțină cât mai multe culturi diferite de lactobacili, mai ales cei care sunt predominanți în flora vaginală.

Care Lactobacili sunt esențiali pentru un probiotic feminin?

Lactobacillus crispatus

Lactobacillus crispatus este cel mai dominant lactobacil al florei vaginale și când este prezent pe mucoasa vaginala în număr mare, putem spune cu certitudine că femeia este sănătoasă și nu are nicio infecție vaginala.

Lactobacillus reuteri

Un alt lactobacil a cărui prezență în preparate este foarte importantă este Lactobacillus reuteri. Pe lângă faptul că afectează diverse funcții ale organismului, acest lactobacil este responsabil și de reducerea colicilor la bebeluși, dacă gravidele îl beau înainte în ultimul trimestru de sarcină. Contribuie la sănătatea atât a bebelușilor, cât și a mamelor.

Dozarea capsulelor

Probioticele vaginale administrate oral vin în ambalaje diferite și cu regimuri de dozare diferite. Cea mai confortabilă și simplă utilizare este atunci când se administrează o capsulă zilnic. Acest lucru asigură o bună complianță, adică crește probabilitatea că pacientul nu va uita de administrarea terapiei.

Capsulă probioticului pentru femei

Capsulele utilizate pentru ambalarea substanțelor sub formă de pulbere conțin adesea diverși aditivi/coloranți care pot afecta negativ organismul. Din acest motiv, este indicată folosirea capsulelor fără coloranți artificiali, de la producători verificați.

Adaosul de componente imunitare crește eficacitatea probioticului feminin?

Răspunsul este DA, absolut!

Vitamina D în probioticul feminin

Vitamina D este o vitamină care participă la diferite procese din organism. Acționează în primul rând asupra metabolismului calciului și fosforului, asupra sistemului imunitar și s-a dovedit că joacă un rol important și în sănătatea vaginală. Și anume, s-a demonstrat că femeile cu deficit de vitamina D în sânge au infecții vaginale mult mai frecvente. De asemenea, Societatea Britanică de Ginecologi a emis un ghid conform căruia se recomandă administrarea vitaminei D tuturor gravidelor, indiferent de concentrația de vitamina D din sânge.

Cum afectează vitamina D flora vaginală?

Vitamina D crește secreția de insulină, ceea ce creează depozite mai mari de glicogen. Glicogenul reprezintă hrană pentru lactobacili. Cu cât există mai multă hrană, cu atât vor fi mai mulți lactobacili.

Ce este lactoferină și de ce este importantă pentru sănătatea zonei intime?

Lactoferină este o glicoproteină izolată din colostrul mamiferelor. A atras multă atenție din partea științei în anii precedenți datorită proprietăților sale excepționale. Si anume, lactoferină prezinta puternice proprietăți antibacteriene, antivirale și antifungice și acționează direct asupra celor mai frecvente cauze ale infecțiilor vaginale.

Mai mult, lactoferina crește numărul de lactobacili și acționează sinergic cu aceștia, ceea ce asigură protecție sigură și pe termen lung pentru fiecare femeie. De asemenea, acționează asupra sistemului imunitar, permițând răspunsul său adecvat în cazul infecțiilor bacteriene, fungice și virale. Este o sursă bună de fier și, prin urmare, este o alegere bună pentru femeile care au sângerări menstruale abundente.

Concluzia despre probioticele feminine:

Probioticele feminine sunt un ajutor valoros în rezolvarea multor probleme ginecologice.

Un probiotic feminin bun ar trebui verificat și testat științific, aprobat de Ministerul Sănătății. Ar trebui să conțină un număr mare de culturi de lactobacili selectate cu acuratețe și cu grijă, cu adaos de imunomodulatori care potențează efectele pozitive ale probioticelor. Este important ca tulpinile de lactobacili să fie termostabile, să nu fie păstrate la frigider și ca dozarea să fie confortabilă, de preferință o capsulă pe zi. Alegerea unei capsule cu culoranți naturali este o soluție bună pentru a evita disconfortul gastro-intestinal.

Pentru Dvs alegeti doar ce este mai bun!

Tags: No tags

Comments are closed.